Quantcast
Channel: Aktuelle nyheder – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 21258 articles
Browse latest View live

Kalhøj åbner Sebago på Havnen i Sæby

$
0
0

I denne uge, helt præcis den 16. juni kl. 11, rykker Hans Ole Kalhøj ind i det tidligere sømandshjem med en ny og maritim sommerbutik i de lokaler, som tidligere husede Ilse Jacobsen.

”Vi vil lave en eksklusiv og maritim butik, udelukkende med varer fra Sebago. Det passer til den skønne atmosfære på havnen – det maritime – striber, strik og sejlersko til både damer og herrer.

Butikken åbner i denne uge, og vi forventer at holde åbent alle dage hele sommeren fra kl.11 til kl.21, og det vil være Mette og Amanda, der kommer til at stå for den daglige drift i de skønne omgivelser i det tidligere sømandshjem på Havnen 8”, fortæller Hans Ole Kalhøj.

I første omgang forventer han, at forretningen holder åbent til den dag, hvor flaget spilles ned for sommeren i starten af august.

Hans Ole Kalhøj pointere, at forretningen IKKE har noget med outlet at gøre, ikke fordi han har noget imod det, men det er en eksklusiv forretning kun med kvalitetsvarer.

Sct. Hans aften forventer Hans Ole Kalhøj en travl aften med mange mennesker på havnen, og der vil da også være gjort lidt ekstra ud af aftenen, bl.a. med et glas vin til kunderne, så kik forbi.

 

 


Meny Sæby åbner med stor festivitas torsdag

$
0
0

Makkerparret Købmand Claus Karlsen og slagtermester Benny Nielsen, der driver det flotte fødevaremarked i Sæby glæder sig.

Torsdag klokken 8 indvies det nye Meny Fødevaremarked af borgmester Birgit Hansen og Bygherre købmand Rode Andreasen samt Sæby Musikkorps. Til de morgen friske er der gratis kaffe/rundstykker og en lille en ved siden af.

Det første spadestik blev taget den 26. oktober 2015. Ombygning/tilbygning er sket over fire etaper. Bygningen som nu er blevet 2800 kvadratmeter har fået helt ny murstens-facade med masser af isolering, nye kloaker, nyt el samt nyt klinkegulv i hele butikken.

– Ja alt er udskiftet siger makkeparret med et stort smil på læben. Indvendigt i butikken er der to helt nye flaskeautomater, nye inventarløsninger og der er også investeret i helt nye kundevogne.

-Vores topmoderne nye fødevaremarked på Stygge Krumpensvej i Sæby har en god placering sammen med de mange andre butikker her i Vestbyen. Vi har rigtig gode forhold, og vi får byens største p-plader som etableres i den kommende uge, så undgår vi ridser i lakken siger Købmand Claus.

-Vi har fået Danmarks flotteste fødevaremarked, som vil være et af landets største. Vi har nu alt, hvad kunderne kunne ønske sig, og har vi det ikke, vil vi gøre alt for at skaffe det, siger slagermester Benny med et smil. Vi må ikke glemme, at vi er der for kundernes skyld, og vores gode service vil fortsat være vores allervigtigste prioritet.

Vi er utrolig glade for at bygherre/købmand Rode Andreasen og Dagrofa har set mulighederne i denne store investering i en topmoderne Meny her i Sæby. Vores veluddannede og meget service-orienteret personale vil altid stå klar til at hjælpe med alt.

Der er allerede ansat ekstra hænder i Meny, hvor vi nu har godt 50 dygtige ansatte, men vi er klar til flere.

Vi er utrolig glade for at kundernes tålmodighed under ombygningen, og nu hvor det står færdigt, kommer belønningen i form af en topmoderne forretning, hvor vi håber på at alle kunderne vil føle sig rigtig godt tilpas.

Indgangen til det nye Meny fødevaremarked er i det store nye tårn på hjørnet af bygningen.

Kunderne kommer derefter som det første ind i den store indbydende blomster afdeling med friske blomster, planter og krukker og derefter ny Bake Off afdeling med alverdens spændende brød.

Den store imponerende flotte afdeling med frugt og grønt er et kapitel for sig med et udvalg fra hele verden.

Dertil kommer en ny betjent fiskeafdeling med frisk fisk hver dag, der dagligt leveres fra Strandby. Der er også en helt ny slagter/delikatesse afdelingen med stort udvalg af alt, hvad hjertet begærer.

Den nye vinafdeling er både stor og indbydende med vine fra hele verden til forskellige priser. Der er de dyre dråber, samt hverdagsvinen, og så er der masser af ekspertise hos personalet.

Ud over alle vores spændende varer her i Meny, har vi også vores eget mærke “Gestus” som er varer til en fornuftig pris af en høj kvalitet. Derudover har vi også varer, der matcher priserne i discount butikkerne. Vi har investeret i nye elektroniske hyldeforkanter til vores cirka 15.000 varer numre direkte forbundet med kasserne for at undgå prisfejl i butikken. Vi har også mange varer til kunder med behov for madvarer som er uden gluten, sukker eller laktose, og så gør vi meget ud af økologi.

Vi er jo mere en blot en købmandsforretning, vi er et fødevaremarked, hvor vi gerne giver gode råd og gerne vil inspirere vore kunder til en bedre madoplevelse.

Vi går gerne 20 skridt længere for at hjælpe kunderne. Vi vil fortsat have den bedste kundeservice i byen.

Vi gælder os til at se alle vores kunder til vores åbnings fest og i fremtiden, siger købmand Claus og slagtermester Benny og resten af personalet i Meny Sæby.

meny købmanden Claus Karlsen_400x600 Til venstre er købmand Claus Karlsen, her over slagtermester Benny Nielsen og nederst Torben Jensen sammen med det øvrige personale klar til at yde kunderne i Meny Sæby den bedste service i den nye flotte butik. meny6_600x400 meny5_600x400 meny3_600x400 meny1_600x400 menu9_600x400 menu8_600x400 menu7_600x400 menu2_600x400

Aktive Kvinder går på velfortjent ferie

$
0
0

Aktive Kvinder Sæby er gået på sommerferie efter det sidste arrangement i sæsonen 2015-16, som har budt på 19 vidt forskellige arrangementer, der alle havde stor tilslutning, idet samtlige pladser var besat de fleste gange.

Det bedst tænkelige sommervejr var en perfekt ramme om sæsonens sidste arrangement, den vellykkede sommerudflugt med Anna Justs Have i Hune som hovedattraktionen. Turen havde 54 deltagere.

En havearkitekt fortalte om den spændende og meget anderledes have, og deltagerne gik rundt og nød haven med de mange små hyggekroge, hvor eftermiddagskaffen med hjemmebag blev nydt.

Efter havebesøget, var der tid til en populær shopping-tur til forretningerne i Blokhus, inden bussen kørte hjemover.

Sæsonens næstsidste arrangement, som også var udsolgt og samtidig havde deltagelse af flere af medlemmernes mænd, var et virksomhedsbesøg i Sæby på NBE – Nordjysk Bio Energi. Virksomheden tæller 20 ansatte og fremstiller ca. 10.000 brændere til pillefyr om året. De bliver solgt i 30 lande, og fabrikken er netop blevet udvidet med 4000 kvadratmeter. Deltagerne fik af de to direktører en god beskrivelse af produktionen, og spørgelysten var stor. Aftenen sluttede med, at fabrikken fyrede op under grillen og var vært ved pølser, øl, vand og kaffe.

Aktive Kvinder holder nu sommerferie frem til slutningen af august, og Hyggeklubben for Ældre til midt i september. Programmet for den nye sæson udsendes til medlemmerne i begyndelsen af juli. Det vil byde på mange spændende arrangementer. Bl.a. kan nævnes en sensommertur til Fanø, besøg hos en vinproducent i Hjallerup, juletur til Års og i det nye år et besøg i Korsbæk-kulisserne på Dyrehavsbakken ved København.

IMG_0557 IMG_0561 IMG_0552 IMG_0556

 

 

 

 

 

Kommende arrangementer i Sæby og omegn

$
0
0

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående arrangementskalenderfra Sæby Turistbureau.
Kalenderen løber fra torsdag den 16. juni og frem til torsdag den 30. juni, og indeholder både nye og faste arrangementer.
Kender du til andre arrangementer der ikke er nævnt her, kan oplysningerne sendes til avisen på info@saebyavis.dk.
De vil herefter blive tilføjet kalenderen.

Torsdag 16. juni
19.30: Koncert i Sæby Kirke med Sæby Kirkes børnekor. Koret synger under ledelse af Solveig B. Særkjær Skovgård og akkompagneres af Henrik Strøm på flygel.

Lørdag 18. juni
10.00: Musik på Sæby Torv med Claus og Klaus. Arr. Sæby Handelsstandsforening.

10.00-14.00: International strikkedag hos Frigga Fantasy, Vestergade 14, Sæby. Tilmelding på www.friggafantasy.dk eller tlf. 61 74 46 98.

11.00: Klovneløb for alle med start fra Sæby Torv. Tilmelding på http://spurto.com/event/793.

11.00-14.00: I Lanternens Gårdhave i Vestergade, er der underholdning af Sæby Tyroler.

Mandag 20. juni – til og med 1. august
19.00-20.45: Igen i år vil Volstrup Harmonikaklub øve ved havnekontoret på Sæby Havn. Tag din stol med. I tilfælde af dårligt vejr aflyses.

Tirsdag 21. juni
10.00: Hygge Banko med plader a kr. 5,- i Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter.

Torsdag 23. juni
18.30: Skt. Hans Bål på Sæby Havn ved Roklubben. Underholdning af Sæby Garden. kl. 20.45 er der båltale ved Museumsinspektør Jens Thiedemann. Flaget spilles ned og bålet tændes. Arr. af Sæby Borgerforening og Lions.

19.00: Skt. Hans aften på legepladsen Toften i Lyngså. Musikkorps Sæby spiller og kl. 19.30 er der båltale ved Einar Frederiksen. Bålet tændes kl. 19.45.

19.00: Skt. Hans aften ved Voer Å i Voerså.

20.15: Skt. Hans Fest med vin og sommersang, båltale og bål på Sæbygård Slot. Båltalen holdes af Vivi Dybdahl og bålet tændes kl. 21.30.

Fra torsdag 23. juni til og med søndag 14. august
21.00: Flaget spilles ned på Sæby Havn hver aften. 

Fredag 24. juni
09.30-23.00: Open by Night med rigtig mange gode tilbud og underholdning af Kandis på Sæby Torv.

18.00-24.00: I Lanternens Gårdhave i Vestergade, er der underholdning af De Lune Jyder ved Open by Night.

Lørdag 25. juni
10.00: Amerikanerbil træf på Sæby Torv. Arr. Sæby Handelsstandsforening.

11.00-14.00: I Lanternens Gårdhave i Vestergade, er der underholdning af Limfjordens Sønner.

13.30: Sæbygårdløbet med start fra tennisbanerne i Sæbygård Skov. Børneløbet er på ca. 1 km., og de voksne kan løbe 3,9 km. eller 10 km. Arr. Sik80.

13.30-15.00: Art Book Days på Galleri Nordenvind, Algade 14 i Sæby. Et kort kursus i den spændende verden hvor kunst og bog smelter sammen. Tilmeldelse 3 dage i forvejen nødvendig på tlf. 21 75 64 09 eller mail nordenvind@mail.dk. Pris: voksne kr. 150,- og børn kr. 100,- . Prisen er inkl. startmaterialer.

Hver dag fra lørdag 25. juni til og med lørdag 6. august
10.00-16.00: Udstilling af forskelligt kunsthåndværk i Den gamle Købmandsgård, Søndergade, Sæby.

Mandag 27. juni
11.00: Rundvisning i Sæby Kirke og kl. 11.40 i tårnet. Mødested ved kirkens indgang. Pris for rundvisning voksne kr. 20,- og i tårnet kr. 10,-. Børn under 15 år gratis.

Tirsdag 28. juni
13.00-16.00: Mød op ved Sæby Ro- og Kajakklub, Havnen 3 i Sæby og kom med på stranden og find skaller m.m. Bagefter laver man sjove dyr af dem. Arr. Park og Vej i kommunen.

14.00-15.30: Guidede byvandring i det idylliske Sæby. Tilmelding og betaling på Sæby Turistbureau senest kl. 12.00 samme dag. Mødested: Sæby Turistbureau, Algade 14, Sæby. Pris: Kr. 95,- for voksne og børn 4-12 år kr. 25,- .

Torsdag 30. juni
11.00-11.30: På Sæby Museum kan du til formiddagskaffen høre om Ridderborg og Renæssanceslot – Rugtved ved Voersaa og Sæbygård.

11.00: Rundvisning i Sæby Kirke og kl. 11.40 i tårnet. Mødested ved kirkens indgang. Pris for rundvisning voksne kr. 20,- og i tårnet kr. 10,-. Børn under 15 år gratis.

13.30: Bankospil og Amerikansk lotteri i Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter. Arr. Husets venner.

14.00-15.30: Guidede byvandring i kunstnernes fodspor. Tilmelding og betaling på Sæby Turistbureau senest kl. 12.00 samme dag. Mødested: Sæby Turistbureau, Algade 14, Sæby. Pris: Kr. 95,- for voksne og børn 4-12 år kr. 25,- .

17.00: Markedsteltet åbner på Lyngså Marked. Kl. 19.00 starter det store Markedsbanko i teltet. Fine gevinster med bl.a. 12. kvarte grise.

Åbningstider:

Kunsthåndværkere
Glashuset: Gasværksvej 40 B, Sæby. Arbejdende værksted med glaskunst. Åbent mandag – fredag kl. 11-17, lørdag kl. 11-13 og søndag kl.11-17.

Ravsliberen: Algade 12 A, Sæby. Arbejdende værksted og Ravmuseum. Åbent mandag-fredag kl. 10-17.30 lørdag kl. 10-13.

Gallerier
Galleriet ved Frank’s Restaurant: Havnen 12, Sæby. Hver dag udstiller Kunstneren Jan Klein sine billeder i gallerilokalet fra kl. 11-24. 

Galleri Lene Nürnberg: Algade 14, Sæby. Åbent tirsdag-fredag kl. 10.30-16.30 og lørdag kl. 09.30-13.00.

Galleri Nordenvind: Åbent kl. 12.30 -16.30 torsdag-søndag, eller efter aftale på 21 75 64 09. Se mere på www.nordenvind.dk.

Galleri Valdemar: Vestergade 4, Sæby. Åbent mandag-fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 10-13. Se mere på www.gallerivaldemar.dk

Sæby Porcelæn – Niels Møller: Algade 4 st. th., Sæby. Åbent mandag-fredag kl. 12-17.30 og lørdag kl. 10-13.

Udstilling i den gamle Købmandsgård, Søndergade, Sæby. Udstilling af forskelligt kunsthåndværk og løbende gæsteudstillere. Åbent mandag-søndag: kl. 10.00-16.00
I perioden fra den 25. juni til og med den 6. august.

Udstilling i Retfærdigheden: Algade 14, Sæby. Om Sæby under besættelsen, flugtruten til Sverige og tyske flygtninge i Sæby efter 2. verdenskrig. Åbent: Mandag-søndag kl. 10-16 til og med den 14. juli. Fri entré.

Museer
Herregårdsmuseet Sæbygård: Sæbygårdvej 49, Sæby. Åbent tirsdag – fredag kl. 12-16. 

Minibyen Sæby : Solsbækvej 39, Sæby. Åbent mandag, tirsdag, onsdag, fredag kl. 08-12. Entré: 20,- kr. voksne. Guider til stede i hele åbningstiden. Gratis adgang for børn ifølge med voksne. Fra 20.6 åbent: mandag-onsdag og fredag kl. 9-16. Torsdag og lørdag kl. 10-16.

Sæby Museum: Algade 1-3. Åbent: mandag-fredag kl. 11-15. På museet fortælles om middelalderen, turismens tidlige historie og Sæbys guldalderkunst.

Voergård Slot: Voergård 6, Flauenskjold. Åbent fra lørdag den 18.6 alle dage kl. 11-16.

Aktiviteter
Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter: Linedance for begyndere hver mandag kl. 13.30-15. For pensionister og efterlønner. 

Banko i Mølholt Forsamlingshus: Hver mandag kl. 19.

Banko i Skjolds klubhus Sæby: Hver torsdag kl. 19.

Banko i Skæve Idrætsforenings klubhus: Hver onsdag kl. 19.30.

Banko i Understed forsamlingshus: Hver onsdag kl. 19.30.

Bibliotek – Sæby: Rådhuspladsen 1. Åbningstid med betjening: Mandag, tirsdag og torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-14 og lørdag kl. 10-13. Åbningstider selvbetjening: Åbent alle ugens dage kl. 07-21. Adgang til internet.

Bibliotek – Østervrå: Vrængmosevej 2 B. Åbent mandag kl. 14-17 og torsdag kl. 15-19.

Byhistorisk arkiv: Algade, Sæby. Åbent torsdage kl. 13-16.

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort: Sæby. Åbent alle dage kl. 09-19. Se alle arrangementer på www.hotelviking.dk

Kroket: Dybvad Kroketklub, sportspladsen ved Dybvad Hallen. Hver tirsdag kl. 18.30..

Kroket: Sæby Kroket hver tirsdag og fredag kl. 13.30 og mandag kl. 18.30 på IF Skjolds baner, Kjeldgårdsvej 25, Sæby.

Krolf: Hver tirsdag kl. 14-16. Clasens Have, Algade 3, Sæby. Indlagt kaffepause. Udstyr kan lånes. Arr. Ældre Sagen.

Motionscykling: Hver onsdag kl. 09.30 – ca. 11.30. Startsted Sæby busstation. Der cykles i moderat tempo i Sæby’s smukke omegn. Indlagt kaffepause. Arr. Ældre Sagen.

Petanque: Hver tirsdag kl. 14-16. Clasens Have, Algade 3, Sæby. Indlagt kaffepause. Udstyr kan lånes. Arr. Ældre Sagen.

Petanque: Bredgade – bag Østervrå Hallen. Hver mandag kl. 14.

Petanque: Hørby Petanque klub spiller hver tirsdag kl. 14 på Hørby petanquebane.

Petanque: Lyngså Petanqueklub spiller hver onsdag kl. 14 på Nørrevej 20, Lyngså.

Stavgang i Sæby: Clasens Have, Algade 3, kl. 09.30-10.30 hver torsdag. Udstyr kan lånes. Alle er velkommen. Arr. Ældre Sagen.

Sysselklubben: Skolegade 6, Sæby. Hver mandag kl. 14-16.

Sæby-Svømmebad & Wellness: Rådhusvej 3. Åbent: mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 6-18, onsdag kl. 6-20, lørdag og søndag kl. 8-15. Se kalenderen på www.greenpool.dk/

Thorshøj lokalhistorie: Hjørringvej 222. Thorshøj. Åbent hver torsdag i ulige uger kl. 19-21.30.

Østervrå – Svømmehal: Åbningstider: Tirsdag kl. 09-10 (forbeholdt voksne), onsdag kl. 18.30-20 og kl. 20-21 (forbeholdt voksne). Lørdag kl. 08-09 (forbeholdt voksne) og kl. 14-15.30.

Øvrige
Krystalcaféen: Krystaltorvet, Sæby. Åbent alle hverdage kl. 10-12 og 14-16 og lørdag kl. 10-12. Mødested for alle. Ældre Sagens og Sæby Handicapgruppens frivillige serverer kaffe. LUKKET I UGE 24 PÅ GRUND AF RENOVERING 

Nellemanns Have: Langtvedvej, Sæby. Her findes Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Åbent alle dage. Der er legeplads, borde og bænke samt toilet i haven. Gratis entré.

Sæby Kirke: Strandgade. Åbent mandag – søndag kl. 09-17.

Sæby Turistbureau og Feriehusudlejning: Algade 14. Åbent mandag-fredag kl. 09.30-16 og lørdag kl. 10-13. Vi sælger plakater, bøger, postkort, cykelkort og andre gaveidéer. Adgang til gratis internet.

Læs mere på www.visitsaeby.dk

Husk at #visitsaeby på instagram.com

Følg os på facebook.com/visitsaeby          

 

Husk indlevering af arrangementer skal ske senest fredag kl. 12 til amp@turisthusnord.dk – Sæby Turistbureau.                                  

 

Skt. Hans aften i Lyngså…

$
0
0

På legepladsen Toften i Lyngså er der, torsdag den 23. juni, kl. 19.00, Sankt Hans Fest.

Musikkorps Sæby spiller, og kl. 19.30 er der båltale ved Einar Frederiksen, Lyngså.

Bålet tændes ca. Kl.19.45 og her efter sendes heksen af sted.

Øl, vand, kaffe, pølser og vafler kan købes på pladsen.

Kom til en hyggelig aften.

Arrangører er Lyngså og omegns borgerforening.

 

Folkedansere fra Sæby til sommertræf på Mors

$
0
0

I år afholdes sommertræffet i samarbejde med SFV, Region Nordjylland og Morsø Folkedanserforening i Nykøbing på Mors i weekenden den 17. – 19. juni, hvor Nykøbing Hallen danner base for arrangementet. Der deltager 160 personer fra hele Regionen.

Siden 1953 har der været afholdt sommertræf hvert år i Nordjylland, og der kommer dansere fra Frederikshavn, Tårs, Sulsted/Ejstrup, Mors, Møllekvadrillen, Hjørring og Sæby.

Det hele starter fredag kl. 15, hvor der vil skyde en nødcampingplads op i løbet af et par timer. Fredag aften er der syng sammen aften med fællessang i Solbjerg Kirke. Præsten synger for til sangene og datteren spiller. Stævnedeltagere vil slutte op om denne aften.

Lørdag formiddag kl. 10.30 mødes alle dansere med eller uden dragt ved hallen, og man går til Kirketorvet, hvor der vil blive holdt åbningstale. Her efter vil der blive forskellige opvisninger af 6 grupper af folkedansere på flere steder i Nykøbing midtby. Om eftermiddagen arrangeres en byvandring, og om aftenen mødes man i hallen til fællesspisning og folkedanserbal.

Søndag vil der være mulighed for fælles morgenbord, og så er der spillemandskoncert i Nykøbing Kirke, inden alle vender snuden hjemad i løbet af søndag eftermiddag.

I uge 30 deltager en del af danserne i Landsstævnet for folkedans i Assens på Fyn, og så er der velfortjent sommerferien inden den nye sæson starter midt i september i den lokale forening.

Følg folkedansen på www.Folkedans.dk

 

Uforglemmelig OL oplevelse til tre Sæbyklasser

$
0
0

Skole OL finalen i København gav 3 skoleklasser fra Sæby en uforglemmelig oplevelse i sidste uge. 4.a fra Sæby skole og 5.d og 7.a fra Sæbygaardskolen var tre Sæbyklasser ud af 306 deltagende 4. til 7. klasser i finalerne, i alt 7.246 elever som nåede til finalen. Oplevelserne bød på konkurrencer i sprint, hækkeløb, længdespring, 2 km løb, 400m løb og stafetløb. Men vigtigt var også samværet, udfordringerne og de nye bekendtskaber, som finaleturen bragte med sig.

Fantastisk flot at få en medalje blandt så mange elever.

Men helt specielt var det, at søskendeparret Mille og Mathias Lythje Egholm begge vandt en medalje i den samme disciplin, 60m hækkeløb. Mathias vandt guld i 4. klasses konkurrence om tirsdagen, og Mille vandt sølv dagen efter i 5. klasses konkurrence. Mille går i 5.d på Sæbygaardskolen og klassen fik en samlet tredjeplads ud af 77 klasser og dermed en flot pokal til klassen.

Ea fra 4.a på Sæby Skole lavede også et super flot boldkast på hele 40,56m, hvilket gav hende en guldmedalje.

Næste år har SIK 80 planlagt at afholde to indledende stævner med Stidsholt Idrætsefterskole som dommere. Den efterfølgende finale bliver afholdt d. 13. – 16. juni 2017 i Århus.

Mille og Mathias 4. kl på Hovedbanegården

 

 

Energirenovering i pagt med fremtiden

$
0
0

Landsbyggefonden har besøgt Frederikshavn Boligforening og pilot- og modelprojektet Højbo.

”Et af boligforeningens mål er at udbrede energirenoveringer, og vi deler meget gerne vores erfaring med kollegaer og andre interesserede”, siger Kim Madsen fra Frederikshavn Boligforening.

Frederikshavn Boligforening har indledt en ambitiøs renovering med fokus på et ultralavt energiforbrug, vedvarende energikilder og øget energibevidsthed blandt beboerne. Varmeforbruget nærmer sig nul i det første projekt, som giver nyttige erfaringer. Pilotprojektet involverede mange interne og eksterne parter, og midler fra blandt andet Trækningsretten var med til at løfte projektet fra jorden.

Engang var det en kulkælder. Nu er rummet domineret af et fletværk af lysegrå og sorte rør, et antal målere med dirrende nåle og – mest af alt – en varmepumpe, som er forbundet med en jordboring på 120 meter. Sådan får lejlighederne oven over i ejendommen varme i form af gulvvarme i vinterhalvåret.

Stedet er en boligblok i Frederikshavn Boligforenings Afdeling 2 – Højbo nær bycentrum. Ejendommen har gennemgået en omfattende energirenovering, der også gav andre forbedringer i boligmiljøet.

”Vi kendte systemet, og vidste, at det virkede”, siger Karl Erik Slynge. Han er administrerende direktør i entreprenørfirmaet Trigon, der har hentet teknologien fra offshore-sektoren.

Effekten er ikke udeblevet. Varmeforbruget er faldet med 85-90 procent.

Jordvarmesystemet kan også bruges til at nedkøle boligerne i sommermånederne, når det er nødvendigt. Det foregår ved at hente vand med en konstant temperatur på otte grader op fra jordboringen og fordele i gulvvarmesystemet.

”Det er nedkølingen, ikke opvarmningen, som kan være et problem i lavenergihuse”, forklarer Karl Erik Slynge.

Investering i erfaringer
Renoveringen har medført en række forbedringer ud over øget energieffektivitet. 30 éns boliger er forvandlet til 24 moderne lejligheder i forskellige størrelser – alle med nyt køkken, bad og en udvidet altan. Der er vinduesflade i hele opgangens højde, som sikrer masser af lys på trapperne, og der er installeret elevator til boligerne i den hævede stueetage. Blokken har fået en lys, pudset facade.

”Vi skyder en del penge fra boligorganisationens dispositionsfond i projektet. Det er i princippet penge fra alle afdelinger. Det er ud fra en logik om, at læringen herfra bliver til gavn for alle i Frederikshavn Boligforening”, siger Jesper Nymark. Han oplyser, at boligorganisationen har hentet 2,5 millioner kroner gennem Trækningsretten, som er egne opsparede midler hos Landsbyggefonden. Hertil kommer, at Landsbyggefonden har støttet dele af pilotprojektet i form af et lån på to tredjedele af omkostningerne.

Langsigtet mål om nulenergi
Bygningen blev opført i gule mursten lige efter Anden Verdenskrig. Der var kuldebroer med træk, fugt og så meget tab af varme, at flere parkerede i gule murstenbiler nedenfor blev afiset om vinteren. Der var også problemer med lys og lyd.

”Der var et tydeligt behov for energirenovering. Vi overvejede først at holde os til døre og vinduer. Men så tænkte vi: Hvorfor ikke gå videre, når vi nu skal i gang. Den største udfordring var finansiering. Vi vidste, at vi stod foran en tilsvarende renovering i resten af boligorganisationen. Der for vi fik idéen om at øve os og gøre arbejdet i Højbo til et pilotprojekt, som er en solid, ensartet ejendom”, siger Jesper Nymark, teknisk chef i Frederikshavn Boligforening. Pilotprojektet blev døbt »det nødvendige projekt«.

Fremgangsmåden var også en følge af, at Frederikshavn Boligforening i 2012 udformede en grøn energipolitik – blandt andet under indtryk af den øgede opmærksomhed om de globale klimaændringer og fremvæksten af vedvarende energi. Politikken blev til i et samarbejde med bestyrelse og repræsentantskab, og den blev godkendt af beboerdemokratiet. Hovedmålet er nulenergi i 2050. På kort sigt skulle energiforbruget i alle bygninger nedskæres med 75 procent inden 2020.

Fordi det i mange henseender var et eksperiment, indgik Frederikshavn Boligforening tidligt et partnerskab med Trigon samt med Soft & Teknik, som havde erfaring i styring af forbrugssystemer og med kommunikationsfirmaet Tankegang. Partnerne var meget aktive allerede i idéudviklingen. Senere blev over tre fjerdedele af de energiforbedrende aktiviteter udbudt og var således udsat for konkurrence.

”Vi ville gerne sikre, at de lavere udgifter til energi ikke blev udhulet af en tilbøjelighed blandt beboerne til at bruge mere energi”, siger Jesper Nymark. Overvejelserne førte til en plan om en såkaldt energiskole. Beboerne skulle på et kursus lære om at være energibevidste.

Et andet aspekt var ønsket om, at beboerne skulle kunne følge energiforbruget løbende.  Beboerne skulle anspores til en fornuftig adfærd i boligerne, som nu blev tætte og havde en anden energiteknologi. Således opstod smiley-panelet.

»Smileys – det forstår alle!«
Anne Mette Tellefsen, som har inviteret indenfor, fremviser sit digitale smiley-panel, som sidder tæt ved hoveddøren inde i lejligheden. Hun er formand for afdelingsbestyrelsen i Højbo.

Panelet viser ved hjælp af en glad eller sur smiley, om beboerens forbrug af varme, el og vand er lig med/under det forventede forbrug, eller om der foregår et overforbrug. Når strøm-smiley’en har solbriller på, er ejendommen selvforsynende med el fra solpanelerne, og dette er det optimale tidspunkt at køre på med meget strømforbrugende apparater. Der er også en særlig smiley, som viser luftfugtigheden i boligen.

”Jeg er decideret uteknisk. Smileys – det forstår alle! Man bliver som beboer mere bevidst om energiforbruget og kan gøre noget, hvis man får en sur smiley. Det er også noget, vi taler om indbyrdes”, siger Anne Mette Tellefsen, som tjekker sit forbrug mindst en gang om ugen.

Hele energisystemet er bundet sammen af en såkaldt central tilstandskontrol. Ejendomsfunktionær i Højbo Søren Emil Jensen kan følge med i energistrømmene på sin computer på et kontor i en naboejendom. Der er flerfarvede diagrammer over pumper, ventiler, rør og flow på skærmen.

”Jeg får advarsler, før noget går galt. Jeg kan gøre noget ved problemer, før beboerne selv oplever dem”, siger Søren Emil Jensen. Men giver det ikke beboerne en følelse af at være overvåget? Hertil lyder svaret, at også i gamle dage holdt viceværten øje med beboernes energiadfærd. Anne Mette Tellefsen finder ingen grund til bekymring.

Ude på gaden – og i nogen afstand fra syd – er det muligt at se sorte paneler med solceller, der dækker hele taget af en bygning. Panelerne bidrager med el til både varmepumperne og det fælles forbrug af strøm, når solen skinner.

Resten af komponenterne i den ambitiøse energirenovering er mere traditionelle: Vinduer med tre lag glas, nye døre, meget kraftig isolering af ydervægge og loft, energibesparende inventar og hårde hvidevarer samt mere energivenlig belysning, nemlig LED-lys. Elregningen er blevet væsentligt mindre på grund af den delvise selvforsyning, og vandforbruget er gået lidt ned.

Formålet med pilotprojektet i Højbo var at gøre sig erfaringer, der kunne bruges i de kommende renoveringer i Frederikshavn Boligforening. To aspekter bliver ikke ført videre. Det ene er vertikal jordvarme. Varmepumperne sluger relativt meget energi. Det andet er energiskolen, hvor Højbo skød over målet i forhold til beboernes engagement. Energibevidstheden understøttes i stedet gennem en hjemmeside om fornuftige energivaner foruden smiley-panelet.

”Udviklingen er dynamisk med hensyn til, hvilken teknologi vi vil bruge ved energirenoveringerne i de næste afdelinger. Der kommer også hele tiden ny teknologi. Hvad der var aktuelt for Højbo i 2013, er måske ikke aktuelt på alle punkter andre steder i 2017”, siger Jesper Nymark og nævner finansieringsmulighederne som en anden vigtig faktor.

Højbo-blokken har haft en del besøg fra interesserede almene boligorganisationer i Danmark. Også folk fra udlandet har meldt deres ankomst. Det glæder Jesper Nymark sig over.

 


Millioner til ny nordjysk rejseplan…

$
0
0

Transport- og Bygningsministeriet har bevilliget knap 5 mio. kr. i støtte til en ny nordjysk version af Rejseplanen, som favner flere og nye transportformer.

Transport- og Bygningsministeriet har givet Nordjyllands Trafikselskab (NT) tilsagn om støtte til udvikling af en ny nordjysk rejseplanlægger-app, som ud over den kollektive trafik også vil favne private transporttilbud som for eksempel taxi, samkørsel og færger.

Tidligere på året lancerede NT en ny forretningsplan, hvor et af målene er at stå i spidsen for at sikre god mobilitet for nordjyderne, uanset om de er bosat i byen eller på landet. Men hvad er er god mobilitet? Følger man de tendenser, som ses i de fleste større byer rundt om i verden, skal kollektive og private transporttilbud tænkes sammen. Kunderne er blevet ”mobilister”, som ikke føler sig låst til den ene eller anden transportform. De søger de transportløsninger – private som offentlige – der passer bedst til lejligheden.

Ud fra den betragtning søgte NT i januar tilskud fra Trafik- og Byggestyrelsen til at udvikle en ny rejseplanlægger, som vil gøre det muligt for nordjyderne at fremsøge rejsekombinationer på tværs af offentlige og private transporttilbud. Et fænomen der har vundet indpas i metropoler verden over, men som endnu ikke er afprøvet i en sammenhæng, hvor formålet er at øge mobiliteten i landdistrikter og skabe bedre sammenhæng mellem transportformer i en hel region.

Det er en stor dag for os. Når Transport- og Bygningsministeriet bevilliger så mange penge, er det et tegn på, at vi har tænkt de rigtige tanker om at udnytte de ressourcer, der allerede er i regionen til at skabe god mobilitet for vores kunder. Der er nu grønt lys til at indgå partnerskaber med andre spillere i transportbranchen. Det er udbydere der ikke i traditionel forstand opfattes som en del af den kollektive trafik, men som er vigtige for at gøre borgere i landdistrikterne mere mobile og sikre dem tilkobling til busser og tog”, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er Formand for NT.

Udviklingen af den nye rejseplanlægger vil foregå i tæt dialog med NT’s kunder for at sikre en god brugeroplevelse, uanset om man er pendler eller lejlighedsvis bruger af den kollektive trafik. Rejseplanlæggeren bliver desuden udviklet i tæt samarbejde med Rejseplanen A/S. Den nordjyske rejseplanlægger vil nemlig være en videreudvikling af den eksisterende Rejseplanen, og den vil bl.a. bygge på den samme teknologiske platform, men indeholde både offentlige og private transporttilbud.

Nordjylland har kortlagt sin mobildækning

$
0
0

En komplet kortlægning af den mobile bredbåndsdækning i Nordjylland viser, at der flere steder uden for de større byer er mangelfuld dækning, ligesom udvalget af teleleverandører er begrænset. Der er derfor potentiale for at finde bedre løsninger i tæt samarbejde mellem telebranchen, kommunerne og Regionen.

En komplet kortlægning af den mobile bredbåndsdækning i Nordjylland er netop afsluttet. Særlige målevogne har kørt 19.000 kilometer på de nordjyske veje som led i et initiativ fra Business Region North Denmark (BRN), som ønsker at skabe grundlag for en bedre dækning med mobilt bredbånd til gavn for både borgere og virksomheder i Nordjylland.

Sorte huller og begrænset valgfrihed
Kortlægningen har vist en generelt god dækning i byerne og lidt dårligere i de mere tyndt befolkede landområder. Den gennemgående tendens er, at hvis der kun stilles krav om én teleleverandør, er der ganske god dækning i hele Nordjylland. Det er dog ikke den samme leverandør der leverer denne dækning i alle områder. Samtidig viser kortlægningen, at der mange steder i regionen er udfordringer, hvis kravet er minimum 2 teleleverandører samt et hurtigere signal på 3G/4G-nettet. Det betyder altså, at langt de fleste nordjyske borgere og virksomheder godt kan få dækning med mobilt bredbånd, men ofte er de tvunget til at vælge den ene teleleverandør, som kan tilbyde dækning i deres område.

Kortlægningen har også identificeret omkring 60 sammenhængende områder i Nordjylland, hvor dækningen med mobilt bredbånd er så mangelfuld, at disse områder nu skal vurderes og analyseres nærmere fortæller den ansvarlige for kortlægningen:

– Det er ikke sådan, at der nødvendigvis skal opsættes master og investeres store summer i dækning i alle disse områder. Vi forventer, at det drejer sig om 16-45 placeringer, hvor grundlaget for forbedringer er til stede. Det nøjagtige antal afhænger bl.a. af aktiv interesse fra virksomheder, borgere og kommuner, siger Thomas Kampmann, projektleder i Region Nordjylland.

Kortlægning danner afsæt for bedre løsninger
Det langsigtede mål med kortlægningen er, at de nordjyske kommuner og Regionen gerne vil indgå i et tæt samarbejde med telebranchen om bedre løsninger i Nordjylland. For man erkender, at der skal et offentligt-privat samarbejde omkring digital infrastruktur til de steder, hvor de frie markedskræfter ikke selv sikrer en fremtidssikret dækning med mobil og bredbånd. 

En af mulighederne er at lette adgangen til at opstille master og opnå gravetilladelser til trådet bredbånd i den enkelte kommune. Og et led i initiativet fra BRN er da også netop, at udarbejde en fælles maste- og gravepolitik for samtlige kommuner i Nordjylland.

– Med en fælles maste- og gravepolitik kan vi reducere de oplevede barrierer i forbindelse med udbygning af den digitale infrastruktur. Intentionen er at gøre det enklere, hurtigere og mere simpelt for ansøgere at få tilladelse til etablering af en mast eller at få en gravetilladelse. På den måde håber vi at kunne styrke samarbejdet med telebranchen ved at tilbyde større gennemsigtighed, forklarer Jette Ganzler Kristensen, digitaliseringschef i Thisted Kommune

Den forhåbning deler man i Hjørring Kommune, og kortlægningen skaber et godt udgangspunkt for at få overblik over de aktuelle udfordringer med dækning:

– For at finde frem til løsningsmuligheder, der kan blive til gavn for borgere og virksomheder, så er det vigtigt med dette overblik og et tæt samarbejde med de øvrige kommuner i regionen. Sammen kan vi agere som en stærk og kompetent part i den dialog med telebranchen, som bliver næste skridt i vores fælles nordjyske initiativ, siger Bente Neerup, teamleder af Digitalisering i Hjørring Kommune.

Med kortlægningen har Regionen og de nordjyske kommuner nu en komplet måling, der giver et reelt billede af dækningen i Nordjylland. Ikke mindst i områder med mangelfuld dækning, som med fordel kan prioriteres i den fremadrettede dialog med teleleverandørerne om at mindske barrierer for etablering af bedre dækning i Nordjylland. Samtidig skal kortlægningen danne grundlag for fremtidige udbud og forhandlinger samt målopfyldelse på såkaldte SKI-aftaler mellem det offentlige og private leverandører.

Resultater af kortlægningen
I perioden januar-maj 2016 har særlige målevogne kørt i alt 19.000 kilometer for at måle mobil bredbåndsdækning i hele Nordjylland og dokumentere behovet for øget tilgængelighed i sammenhængende områder i de nordjyske kommuner, og derved give udgangspunkt for dialog med teleleverandørerne om fortsat udrulning af dækning.

Kortlægningen omfatter alle fire operatører i Danmark og alle tre udbudte teknologier – 2G, 3G og 4G.

Oversigt over kortlægningen findes på www.rn.dk/bedrebredbånd

Kortlægningen har vist følgende:

• Nordjylland har generelt god dækning i byerne og lidt dårlige i landområderne.

• Generelt god dækning når kravet kun er 1 teleleverandør, men større udfordringer når kravet er minimum 2 leverandører på 3G/4G-nettet.

• Ca. 60 sammenhængende områder har mangelfuld eller ingen dækning. Det er områder på 0,5-4 km i radius, hvor kravet om min. 2 operatører kan levere tilfredsstillende 3G dækning ikke er opfyldt. Det estimeres at der vil være behov for 16-45 master.

Bedre Bredbånd i Region Nordjylland
Projektet skal synliggøre behovet og sænke barriererne for udbredelse af hurtigt bredbånd i Nordjylland til gavn for virksomheder og borgere. 

I projektet laves en kortlægning af mobildækning i Nordjylland, og der vil på tværs af kommunerne blive aftalt fælles servicemål og procedurer for ansøgning om og godkendelse af maste- og gravetilladelse til private leverandører. Desuden tages der initiativ til en tæt dialog og et muligt offentligt-privat samarbejde om digital infrastruktur i Nordjylland, de steder hvor de frie markedskræfter ikke selv sikrer udbredelsen af bredbånd.

Projektet har et samlet budget på 5.045.000 kr., hvoraf halvdelen dækkes af Business Region North Denmark, mens den anden halvdel er medfinansiering fra Vækstforum Nordjylland.

Læs mere på www.rn.dk/bedrebredbånd

Bilist uden kørekort stoppet ved Trafikcenter Sæby Syd

$
0
0

Politiet standsede i går tirsdag den 14. juni omkring midnat en bilist ved Trafikcentret i Sæby.

Det viste sig, at bilisten sagtens kunne køre bil, selvom han var frakendt sit kørekort, og ikke havde fået det generhvervet.

Dette var patruljen dog ikke helt enige i, så nu venter der bilisten et ’efterspil’ af dem, der koster penge.

Hvem skal være den nye slagter i Vestergade?

$
0
0

Slagter Anders Ole Engen har opsagt sit lejemål og stopper, når sommeren er forbi. Det gør han af mange forskellige årsager, som han ikke p.t. har tid til at uddybe, siger han til avisen.

Det er nu ingen hemmelighed, som Henry Andresen, der er udlejer, så ganske rigtigt siger: “Nu handler det om at finde den rette person, som kan drive en specialforretning videre med godt kød, specialiteter, spændende pålæg samt mad ud af huset. Den person findes helt sikkert”.

Midtbyen er afhængig af en sådan butik, så går du med en drøm om at blive selvstændig, så har du muligheden nu.

Evt. Spørgsmål vedr. butikken kan ske til Henry.Andresen@gmail.com.

 

Uligheden i sundhed skal mindskes

$
0
0

En netop offentliggjort status på Sundhedsaftalen 2015-2018 viser, at en række tiltag er sat i gang for at mindske ulighed i sundhed. Samtidig har Nordjyllands Sundhedskoordinationsudvalg fortsat fokus på at gøre op med ulighed i sundhed.

Sundhedsaftaler med borgerens behov i centrum
Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og landsdelens praktiserende læger har netop lavet en statusrapport med de foreløbige resultater halvvejs inde i aftaleperioden for Sundhedsaftalen 2015-2018. Der er allerede en lang række synlige resultater. Blandt andet inden for et af aftalens fire pejlemærker, som handler om at reducere den sociale ulighed i sundhed. Eksempelvis tiltag i forhold til forebyggende undersøgelser af førskolebørn.

– Der er en social forskel i hvilke børn, der kommer til de forebyggende helbredsundersøgelser. Så vi har aftalt, at regionen sender breve til de forældre, som ikke kommer til undersøgelserne med deres børn. Der er også aftalt en elektronisk kommunikationsvej mellem almen praksis og sundhedsplejen om bekymringsbørn og 5-års status. Det skaber bedre rammer for den tidlige opsporing af børn med fysiske, sociale eller mentale problemer, siger Pernille Buhelt, der er formand for Sundhedskoordinationsudvalget.

Næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget, Anders Broholm, fremhæver arbejdet med at lave koordinerede indsatsplaner for borgere med psykisk sygdom og misbrug.

– Det er vigtigt at sikre, at disse udsatte borgere har sammenhængende forløb i sundhedsvæsnet. Vi har en fælles opgave med at få klarlagt ‘hvem gør hvad hvornår’, og derfor sætter vi borgerens behov i centrum og sikrer en samtidig og koordineret behandling af deres psykiske lidelse og deres misbrug. Hvis ikke vi gør det, risikerer vi, at de bliver underbehandlet eller i værste tilfælde afvist med den begrundelse, at de skal være i misbrugsbehandling, før de kan behandles for deres psykiske lidelse – eller omvendt, siger Anders Broholm.

Forebyggelse af social ulighed allerede inden fødslen
Derudover er der en række nye tiltag i støbeskeen, som kan være med til at reducere uligheden i sundhed. Eksempelvis skal der udvikles en model for tidlig opsporing af sårbare gravide, så kommuner og region kan sætte ind med den nødvendige støtte på et tidligere tidspunkt.

– Mange er socialt udsatte, allerede inden de bliver født, så den helt tidlige indsats er enormt vigtig. Hvis vi kan lykkes med den tidlige opsporing og efterfølgende indsats, så vil der både være en fantastisk menneskelig og økonomisk gevinst, er Anders Broholm og Pernille Buhelt meget enige om.

– Vi har derfor allerede og vil fortsat have stor fokus på ulighed i sundhed, for vi skal gøre vores yderste for at mindske uligheden på sundhedsområdet. Det er vores ansvar som systemer og sektorer at sikre, at der ikke er så store skævheder i et rigt land som Danmark.

Udpluk af nye aftaler og resultater
– Øget brug af forebyggende helbredsundersøgelser for børn

– Henvisning til kommunal forebyggelse

– Handleplan for borger og patientinddragelse

– Sundhedsaftale om osteoporose

– Etablering af Telemedicinsk servicecenter

– Aftale om træning i stedet for operation

– Aftale om ledsagelse i forbindelse med indlæggelse

– Aftale om opgaveflytning mellem sektorer

– Rammeaftale på kronikerområdet

Status på disse og mange flere resultater kan læses i Status på Sundhedsaftalen 2015-2018, der ligger på www.rn.dk/sundhedsaftalen2015.

Danmarks bedste politihunde skal findes i Nordjylland

$
0
0

PH Vendelbo, Sæby, skal afholde Danmarksmesterskab for politihunde 2016.

I Danmark er der et veletableret korps af politihunde. Og i Europa er de blandt de bedste.

Der afholdes årligt et Danmarksmesterskab for politihunde, hvor de bedste hunde og førere kæmper om at blive nummer et i Danmark.

Og i år afholdes danmarksmesterskabet i Nordjylland – og lokale PH Vendelbo, Sæby er arrangør.

”Vi er ovenud stolte over at Dansk Politihundeforening har valgt netop vores klub til at arrangere og afholde mesterskabet – og alle sejl er sat”, udtaler formand Stig Pedersen, og fortsætter ”Det er et stort projekt og kræver mange hænder – og selv om vi er en relativ lille klub med 40 aktive medlemmer, så er stort set alle engageret i planlægning og gennemførelsen af dette Danmarksmesterskab, og det gør en formand stolt”.

Mange aktiviter for publikum
”Vi har i år valgt at gøre DM publikumsvenligt, og har i den forbindelse mange tilbud til hundeinteresserede. Der vil være 3 foredrag, boder på standpladsen, mulighed for træning af egen hund og meget mere”. Alle er velkomne, se programmet på websitet www.phdm2016.dk

Hunden er rammen om et godt DM
Selvom kampen er hård om at vinde Danmarksmesterskabet, så foregår det i en kammeratlig ånd, og hund og fører udgør et team, der skal løse opgaverne sammen.

Mange opgaver for politihunde
Politiet i Danmark har siden 1907 brugt hunde til forskellige opgaver. I dag bruges hundene til at søge efter savnede eller eftersøgte personer, og til at lede efter blod, spyt, sæd, hår og andre spor, som mennesker efterlader på skades- eller gerningssteder.

Hundene bruges også, når en gerningsmand skal standses og ikke efterkommer politiets ordre om at stoppe.

DM 2016 åbnes fredag d. 23. september af Borgmester Birgit Hansen og formand for Politihundeforeningen Bent Preben Nielsen.

DM på Toppen 2016 Fakta:
DM 2016 foregår i tidsrummet 23. – 25. september, og foregår på arealerne ved og i nærheden af Hotel Skagen Strand i Bunken.

Der er 48 hundeførerer med hund, der skal dyste i 3 klasser, og 54 officials, dommere og figuranter.

Der konkurreres i 3 klasser:
Patruljeklassen

Kriminalklassen

Vinderklassen

I hver klasse er der 11 øvelser, og vinder er den hund, der opnår flest point samlet:

  1. Fri ved fod (dressur)
  2. Apportering
  3. Halsgivning
  4. Spring
  5. Afdækning
  6. Fri ved cykel
  7. Gerningssted
  8. Sporsøg
  9. Rundering
  10. 4 min stop
  11. Stop med stok

 

Koncert torsdag med Sæby Kirkes børnekor

$
0
0

Torsdag den 16. juni klokken 19.30 og en time frem er der mulighed for at opleve det dygtige børnekor under Sæby Kirkes vinger.

Sæby Kirkes børnekor synger under ledelse af Solveig Særkjær Skovgård danske sommersange og kendte sange af Rasmus Seebach og Anne Linnet.

Organist Solveig Skovgård er leder af børnekor ved Sæby Kirke. Alle der går i 3., 4. eller 5. klasse og har lyst til at synge kan være med, oplyses på kirkens hjemmeside.

Børnekoret skal synge salmer og glade og sjove sange. Vi skal lære, hvordan man bedst bruge sin stemme, så det lyder rigtig godt. Og så skal vi lære lidt om noder og rytmer.

Når vi er kommet godt i gang, skal vi en gang imellem synge i kirken til familiegudstjenester og spaghetti-gudstjenester, og når vi er blevet rigtig gode skal vi måske også synge til koncerter som den torsdag aften.

Vi skal også hygge os og have det sjovt sammen. Og hvis vi har lyst tager vi på udflugt, weekend-tur eller til korstævne for at synge sammen med andre kor.

Koret vil øve hver onsdag eftermiddag fra klokken 16.00 – 16.45 i Sæby Kirke. Mød blot op – tilmelding er ikke nødvendig.


Ny værtinde på Hotelpension Aahøj holder reception fredag

$
0
0

Camilla Kanstrup inviterer i anledning af overtagelsen af Hotelpension Aahøj i Sæby venner, familie, naboer og forretningsforbindelser til reception fredag den 17. juni klokken 15.

Hun overtog 1. februar i år sammen med sin far, entreprenør Hans Erik Kanstrup, hotellet for at drive den lille, charmerende oase midt i Sæby videre i den ånd, som de tidligere ejere, Inge og Klaus Rödel, fik skabt omkring stedet.

– Der går rigtig godt, og der kommer heldigvis mange gæster. Weekenderne i juli er ved at være optaget, men der er dog enkelt ledige værelser, fortæller værtinden.

Camilla Kanstrup kommer oprindelig fra Sæby og vendte for snart et år siden hjem til Sæby med hele familien efter 10 år i Aarhus og 3 år i København som operations-og opvågningssygeplejerske.

camilla aahøj_600x400

Nu åbner hun fredag dørene til Hotelpension Aahøj, som er en klassisk hotelpension med en fantastisk skøn beliggenhed ned til Sæby Å midt i den smukke by.

Der er ni dobbeltværelser og en hyggelig pejsestue i åben forbindelse med en vinterhave samt en flot udendørs terrasse. Den smukt anlagte gamle have indbyder til en dejlig naturoplevelse, hvor fuglene synger morgensange og ønsker stille god nat midt i Sæbys idyl og ro. Her er godt at være, her kan man slappe af og nyde livet med plads til fordybelse.

Kvalitet og service er omdrejningspunktet på Hotelpension Aahøj. I afslappede personlige rammer kan gæsten læne sig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus.

Morgenmad er tilberedt af nøje udvalgte lokale råvarer og kan afhængig af årstiden nydes foran den knitrende ild i pejsen eller på terrassen. Og så er priserne meget rimelige – se mere ved at klikke her.

Udklip aahøj2_600x200

Festlig åbning af Sæbys nye Meny Fødevaremarked

$
0
0

Købmand og bygherre Rode Andersen bød torsdag morgen velkommen til åbning af det nye flotte Meny Supermarked – Sæbys største fødevaremarked.

– Jeg sætter stor pris på, at jeg har fået lov til at bistå med åbningen her i dag sammen med borgmester Birgit Hansen, sagde Rode Andersen og spurgte den socialdemokratiske borgmester, om hun havde lagt mærke til alle de røde farver også på de nye parkeringspladser.

Det havde Birgit Hansen naturligvis noteret sig, og hun ønskede straks, at farven i kommunen aldrig ville skifte til blå, var vist budskabet.

Rode Andersen huskede i sin fine tale mange år tilbage.

-Det er nu 40 år siden i år, at jeg startede Sæby Storkøb på Transåsvej. Det var en butik på 500 kvadratmeter, og meget er sket siden da. Den gang hed det Storkøb, siden hed Superbest, og det glæder mig nu at kunne medvirke til at åbne en af Danmarks største og flotteste Meny fødevarebutikker tæt på 2800 kvadratmeter her i Sæby.

Der er investeret 25 millioner kroner i den flotte og meget moderne butik på Stygge Krumpens Vej i Sæbys Vestby.

-Vi synes heldigvis, at resultatet er blevet rigtigt godt. En stor tak til arkitekterne bag projektet, hvor det lykkedes at få lavet en flot bygning tilpasset området.

Der er i det nye byggeri blevet fokuseret grønt og miljøvenligt. Al belysning, køl og frost er udskiftet til energibesparende, og der er installeret elektroniske hyldeforkanter til butikkens cirka 15.000 varenumre direkte forbundet med kasserne for at undgå prisfejl i butikken.

– Så ud over en fysisk udvidelse af butikken og dens sortiment bliver det forhåbenlig en indbydende og god oplevelse at handle i Meny i Sæby.

-En stor tak til alle dem, der har fået projektet til at lykkedes. Tak for det gode samarbejde, jeg har haft med vores lejer Dagrofa, tak til direktør Lars Winther samt udviklingschef Hardy Mogensen.

-Der skal også lyde et stort tillykke til makkerparret, Købmand Claus Karlsen og slagtermester Benny Nielsen samt til personalet. Jeg ved, at I alle er pave-stolte af jeres nye butik.

– Vi glæder os alle til at vise butikken frem til kunderne, og vi håber, at der vil blive taget godt imod den nye Meny-butik.

Musikkorps Sæby slog tonen an til en festlig åbning af byens nye fødevaremarked, hvor dagens første kunder blev budt velkommen med kaffe, rundstykker og en lille en på morgenkvisten.

Borgmester Birgit Hansen var morgenfrisk og i strålende humør. Hun glædede sig i sin tale over den fortsatte udvikling i Sæby og roste projektet og alle bag den nye Meny butik.

– Jeg kan se, at der i musikkorpset er mange fra Frederikshavn Kommune. Skal I ikke på arbejde? spøgte hun til stor morskab for alle.

Indgangen til det nye Meny fødevaremarked er i det store nye tårn på hjørnet af bygningen.
Kunderne kommer derefter som det første ind i den store indbydende blomster afdeling med friske blomster, planter og krukker og derefter ny Bake Off afdeling med alverdens spændende brød.

Den store imponerende flotte afdeling med frugt og grønt er et kapitel for sig med et udvalg fra hele verden.

Dertil kommer en ny betjent fiskeafdeling med frisk fisk hver dag, der dagligt leveres fra Strandby. Der er også en helt ny slagter/delikatesse afdelingen med stort udvalg af alt, hvad hjertet begærer.

Den nye vinafdeling er både stor og indbydende med vine fra hele verden til forskellige priser. Der er de dyre dråber, samt hverdagsvinen, og så er der masser af ekspertise hos personalet.

Ud over alle de spændende varer i butikken, har Meny også eget mærke “Gestus” som er varer til en fornuftig pris af en høj kvalitet. Derudover er der også varer, der matcher priserne i discount butikkerne. Meny har også mange varer til kunder med behov for madvarer som er uden gluten, sukker eller laktose, og så gør butikken meget ud af økologi.

-Vi er jo mere end blot en købmandsforretning. Vi er et fødevaremarked, hvor personalet gerne giver gode råd og gerne inspirerer vore kunder til en endnu bedre madoplevelse, siger købmand Claus og slagtermester Benny.

meny1 meny2 meny3 meny4 meny5 meny6 meny7 meny9 meny10 meny11 meny12 meny13 meny14 meny15 meny16 DCIM100MEDIADJI_0040.JPG

 

Sct. Hans aften i Syvsten…

$
0
0

I anlægget i Syvsten afholder Syvsten og Omegns Borgerforening, torsdag den 23. juni en hyggelig Sct. Hans aften. Det starter kl. 18,00 med fællesspisning af medbragt mad, og der er også varme på grillen.

Bålet tændes kl. 20,00, og her vil forstander på Hørby Efterskole, Mogens Vestergaard, holde båltalen, hvor efter heksen vil flyve.

Der kan købes øl, vand, vin og kaffe.

”Kom til en hyggelig aften i forhåbentlig dejligt vejr”, siger Niels-Ove Vestergaard fra Syvsten og Omegns Borgerforening.

 

Fjord Line: Sæby er ikke en by, Sæby er en tilstand

$
0
0

Færgerederiet Fjord Line, der sejler mellem Hirtshals og Norge, roser Sæby på rederiets hjemmeside.

Sæby er ikke en by, Sæby er en tilstand, konstateres det flot, og så fortæller skribent Hilde Sander Meling ellers, at i Sæby kan man opleve kunstnerisk mangfoldighed, herligt folkeliv, god mad fra havets spisekammer og strandliv.

Sitatet eies av en av de mange nordmennene som har sommerhus i Sæby, og som stadig kommer tilbake til den lille byen på østkysten av Danmark. Når solen skinner over hustakene i sommermånedene fordobler innbyggertallet seg. – Hit kommer turistene for å oppleve kunstnerisk mangfold, yrende småbyliv, god sjømat, vingårder, og strandliv, forteller turistsjef i Sæby, Inger Grund Petersen.

Læs mere ved at klikke her

Musikfesten byder også på fælles musikgudstjeneste

$
0
0

Søndag den 3. juli klokken 14 er der fælles musikgudstjeneste på Sæby Havn i forbindelse med den 15. internationale musikfest i Sæby.

I flere dage vil byen lyde af musik idet musikkorps fra mange lande kommer til byen og giver koncerter rundt omkring.

På havnen vil der være opsat en scene, og søndag eftermiddag holdes en musikgudstjeneste i fællesskab mellem Baptistkirken, Musikkorps Sæby og folkekirken i Sæby og Volstrup.

Vores lokale sangkort Trio Acapella synger for, og vi håber, at mange vil møde frem til en dejlig stund på havnen.

 

 

Viewing all 21258 articles
Browse latest View live